KunstwerkInstrumentActiviteitenNieuws

Nieuws

15
apr

Nieuwe pagina

Op woensdagmiddag 1 juni 2016 wordt een bijzonder nieuw kunstwerk gepresenteerd! Een Mini Zingende Toren. Details over dit klokkenspel en de presentatie volgend later.
30
mrt

De Zingende Toren = architectonisch hoogstandje

In de architectuurgids staan veel architectonische hoogstandjes van Nederlandse bodem. Ook De Zingende Toren staat daarin genoemd. HP de Tijd selecteerde er 10 en natuurlijk stond onze toren daartussen!


lees verder...25
apr

Concert Franse Chansons

Franse Chansons op De Zingende Toren

 

Zaterdag 25 april 2015 is er een speciaal concert op De Zingende Toren in het kader van Campus 65. Een activiteitenprogramma van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) met het thema Frankrijk/Tour de France.

 

Het glascarillon zal worden bespeeld door vaste beiaardier Wim Ruitenbeek. Hij treedt vandaag op als begeleider van chansonnier Gildas Delaporte. Oude en nieuwe chansons zullen afwisselend ten gehore worden gebracht in een uniek samenspel van zang, glascarillon en contrabas.

 

Gildas Delaporte is een muzikale duizendpoot. Hij is contrabassist bij Philharmonie Zuidnederland en beiaardier van Oudewater, Geldrop en Schijndel. Bij gelegenheid is hij tevens chansonnier. Georges Brassens is zijn grote voorbeeld – de grote zaken van het leven met humor bezien. Gildas maakt zijn eigen liedjes op gedichten van Victor Hugo, Charles Baudelaire of Guillaume Apollinaire.

 

Wim Ruitenbeek is sinds 2012 vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren. Daarnaast is hij stadsbeiaardier in Tiel en Velsen, muziekdocent op het Groenhorst te Nijkerk en dirigent van diverse koren.

 

De Zingende Toren is een dertig meter hoog kunstobject van glaskunstenaar Bernard Heesen. Het staat midden in het winkelcentrum Vleuterweide. In de toren hangen 750 glazen bollen met daartussen twee muziekinstrumenten: Vijftig gestemde klokken vormen samen het glascarillon. Vijftig ongestemde klankschalen vormen een uniek instrument dat nergens mee te vergelijken is. In de zomermaanden is de toren elke eerste woensdag van de maand (14-15u) en iedere zaterdag (11-12u) te beluisteren! Voor een uitgebreid overzicht met alle speeldata en tijden: www.dezingendetoren.nl

 

 

Wanneer:      Zaterdag 25 april 2015 van 11.00-12.00 uur

Waar:            De Zingende Toren, Burchtpoort 5 te Vleuten

Toegang:       Gratis

 

 

 
27
sep

27 september laatste bespeling

Zaterdag 27 september was de laatste bespeling van dit seizoen!

Stichting De Zingende Toren wil graag alle bezoekers bedanken ! Het was een prachtig seizoen,met mooie concerten, samenwerkingen en gesprekken met bezoekers!

In verband met de wintermaanden spelen wij niet!

 

medio april 2015 zijn we weer wekelijks te horen!

Meer informatie hierover volgt!
Bw1lRO-IcAAKcGc

06
sep

Swingen met de Toren gaat van start

De soundchecks zijn gedaan, de muziekinstrumenten van de band staan klaar en het klavier is ook buiten gezet.

We starten om 11 uur met verschillende nummers, jazz, pop in combinatie met het glazen carillion.

 
Bw1j2X IEAAVtQj

06
sep

Thema van vandaag

Het thema van vandaag is jazz-pop.

En dat in combinatie met het unieke geluid van De Zingende Toren, dit mag u niet missen!

Kom van 11uur tot 12 uur!
03
sep

Wensconcert

Woensdagmiddag van 14:00 tot 15:00uur is er weer een wensconcert.

U kunt als bezoeker kiezen uit 1 van de 150 nummers. Beiaardier Wim Ruitenbeek speelt dan uw favoriete nummer op het glazen carillion!

 


...
< vorige1 234171819volgende >

Archief

Toon alles